Opbouw

Dakopbouw

Een dakopbouw of optopping is een verdieping op een huis zetten. Een dakopbouw zorgt voor meer ruimte waardoor je waarschijnlijk niet hoeft te verhuizen. Door deze extra kamer of kamers op het huidige dak van je huis wordt je huis namelijk bijna anderhalf keer zo groot. Met een dakoptopping kan je huis daarnaast ook mooier maken als je de juiste basis gebruikt.

Kosten

De kosten van een dakopbouw geheel laten maken door een aannemer kost al snel 50.000 euro en wanneer je alleen de constructie laat zetten door een aannemer en zelf gaat afbouwen kun je hier fors op besparen. Ook kun je besparen door zelf verschillende vakmannen in te huren en zelf de rol van projectleider op je te nemen. Bedenk dat dit nooit een standaard eenvoudige verbouwing wordt dus voldoende tijd en ervaring met de aansturing van mensen is een pre.

Wat kost een dakopbouw?

Een van de meest gestelde vragen is wel ‘Wat kost een dakopbouw’. Het simpele antwoord is: dat kun je niet zeggen want het is van zoveel zaken afhankelijk. Natuurlijk willen we je wel een eerste beeld geven van de kosten van een dakopbouw. Deze kosten beginnen ongeveer op 1.200,00 per m2 .

Prijs

Een dakopbouw wordt vaak afgezet tegenover een nieuwe woning kopen wanneer het gaat om de eigen woning. Wanneer het een aankoop van een huis betreft worden de extra kosten van de dakopbouw opgeteld bij de aankoop van het huis en vergeleken met een groter (en duurder) huis. De reden om voor dit kleinere huis te kiezen is vaak de (betere) locatie en de waarde van dat voordeel wordt als het ware in gedachten ook extra meegenomen in de afweging tussen het huis met dakopbouw versus een ander, groter huis.

Plat dak

Met zo’n dakopbouw krijg je veel meer ruimte op een woning met een plat dak. Bij een schuin dak wordt dit ook wel toegepast als bijvoorbeeld het huidige dak toch al niet meer goed is en vervangen moet worden. Bij een goed schuin dak is een nokverhoging een andere overweging.